Stołówka

czynna

poniedziałek - piątek. 

w godzinach od 11.15 do 13.30.

Wpłat należy dokonywać w ciągu pięciu pierwszych dni roboczych każdego miesiąca  - (termin nieprzekraczalny) - u pani intendentki

w stołówce szkolnej w godzinach 7.30 - 8.30 oraz w czasie przerw obiadowych (11.25 - 11.45 i 12.30 - 12.50).

Cena jednego obiadu: 3,00 zł.

 Zapraszamy na wspaniałe obiady, smaczniejsze niż w McDonald's i o wiele zdrowsze ! 

Jadłospis 16 kwietnia 2018 r. - 27 kwietnia 2018 r. 

16 kwietnia

poniedziałek

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, bułka mieszana, banan

17 kwietnia

wtorek

Kasza jęczmienna, rumsztyk wołowy duszony z cebulą, sałata zielona z rzodkiewką, szczypiorkiem i ogórkiem świeżym z sosem jogurtowo – śmietanowym, woda z miętą, miodem i cytryną

18 kwietnia

środa 

Ziemniaki z zieleniną, filet rybny smażony panierowany, surówka z kapusty kiszonej, herbata z miodem i cytryną, jabłko

19 kwietnia 

czwartek

Ziemniaki z zieleniną, kotlet schabowy smażony, mizeria z ogórka świeżego ze śmietaną, kompot z mieszanki owoców, kiwi

20 kwietnia

piątek 

Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z zieleniną, pieczywo mieszane, jogurt owocowy, jabłko

23 kwietnia

poniedziałek 

Zupa grochowa z zieleniną, pieczywo mieszane, pomarańcza

24 kwietnia

wtorek 

Makaron, filet z kurczaka w curry z brokułem w sosie śmietanowym, pikle z ogórka świeżego z koperkiem, kompot truskawkowy

25 kwietnia

środa 

Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny smażony, marchewka tarta z sosem śmietanowo – chrzanowym, herbata z miodem i cytryną, jabłko

26 kwietnia

czwartek 

Ziemniaki z zieleniną, filet z kurczaka panierowany smażony, fasolka szparagowa z wody, sok jabłkowo – gruszkowy 100%

27 kwietnia

piątek

Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną, banan

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko

i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.

Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno ("Kujawski"). Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.  

Publiczna Szkoła Podstawowa nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu, ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. ; tel: 48 363 75 73 ; tel./fax: 48 363 73 62