Stołówka

czynna

poniedziałek - piątek.

w godzinach od 11.15 do 13.30.

Wpłat należy dokonywać w ciągu pięciu pierwszych dni roboczych

każdego miesiąca - (termin nieprzekraczalny) - u pani intendentki

szkolnej w stołówce szkolnej w godzinach 7.50 - 8.30

oraz w czasie przerw obiadowych (11.25 - 11.45 i 12.30 - 12.50).

Cena jednego obiadu: 3,00 zł.

Zapraszamy na wspaniałe obiady, smaczniejsze niż w McDonald's i o wiele zdrowsze !

Opłata za obiady za miesiąc luty 2019 roku
wynosi 42,00 zł
Wpłaty przyjmowane będą na stołówce szkolnej
przez intendentkę w nieprzekraczalnym terminie
od 11 do 15 lutego 2019 r. (5 dni roboczych)
w godz. 7.30 – 8.20
oraz w czasie przerw obiadowych
11.25 – 11.45  ; 12.30 – 12.50

 

 Jadłospis 11 lutego 2019 r. - 22 lutego 2019 r. 

11  lutego     poniedziałek

Zupa pomidorowa na indyku z ryżem pełnoziarnistym z zieleniną, banan

12  lutego       wtorek

Kasza gryczana, sos z szynki wieprzowej, surówka z ogórka kiszonego z marchewką, kompot z mieszanki owoców, mandarynka

13  lutego           środa

Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka z kiszonej kapusty, woda z miętą, miodem i cytryną

14  lutego      czwartek

Zupa brokułowa z zieleniną, ciasto drożdżowe bez dodatku cukru, pomarańcza

15  lutego         piątek

Makaron z serem białym i musem truskawkowym, kompot z mieszanki owoców, jabłko

18  lutego  poniedziałek

Zupa zalewajka z jajkiem i kiełbasą, chleb żytni i pszenny, banan

19  lutego      wtorek

Ryż, filet z indyka w sosie curry z brokułem z zieleniną, surówka z marchewki i jabłka, woda z miętą, miodem i cytryną

20  lutego        środa

Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny smażony, surówka z kapusty granatowej, herbata z miodem i cytryną

21  lutego    czwartek

Zupa grochowa z makaronem i zieleniną, jogurt owocowy, pomarańcza

22  lutego       piątek

Ziemniaki z zieleniną, gołąbki w sosie pomidorowym, pikle z ogórka świeżego z koperkiem, kompot truskawkowy

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.

Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”). Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.  

Publiczna Szkoła Podstawowa nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu, ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. ; tel: 48 363 75 73 ; tel./fax: 48 363 73 62