Stołówka

czynna

poniedziałek - piątek.

w godzinach od 11.15 do 13.30.

Wpłat należy dokonywać w ciągu pięciu pierwszych dni roboczych

każdego miesiąca - (termin nieprzekraczalny) - u pani intendentki

szkolnej w stołówce szkolnej w godzinach 7.50 - 8.30

oraz w czasie przerw obiadowych (11.25 - 11.45 i 12.30 - 12.50).

Cena jednego obiadu: 3,00 zł.

 

Opłata za obiady na miesiąc wrzesień wynosi 45 zł (15 dni roboczych x 3 zł).
Wpłat należy dokonywać w ciągu pięciu dni roboczych
września - w dniach 4 - 10 września - (termin nieprzekraczalny)

- u pani intendentki
szkolnej w stołówce szkolnej w godzinach 7.50 - 8.30

oraz w czasie przerw obiadowych (11.25 - 11.45 i 12.30 - 12.50).
Obiady będą wydawane od 10 września.

Zapraszamy na wspaniałe obiady, smaczniejsze niż w McDonald's i o wiele zdrowsze !

Jadłospis 10 września - 21 września 2018 r.

10  września poniedziałek

Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną, gruszka

11  września  wtorek

Ryż, filet z indyka w sosie curry, pikle z ogórka świeżego z koperkiem, kompot śliwkowy

12  września środa

Ziemniaki z zieleniną, filet rybny smażony panierowany, surówka z kiszonej kapusty, herbata z miodem i cytryną

13  września czwartek

Zupa ogórkowa z zieleniną, pieczywo mieszane, nektarynka

14  września piątek

Makaron z serem białym z sosem jogurtowo -śmietanowym, kompot jabłkowo – śliwkowy, banan

17  września poniedziałek

Krupnik z kaszy jęczmiennej z zieleniną, pieczywo mieszane, serek waniliowy homogenizowany, jabłko

18  września wtorek

Ziemniaki z zieleniną, sznycel drobiowy smażony panierowany, sałata ze śmietaną, woda z miętą, miodem i cytryną, śliwka

19  września środa

Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny smażony, surówka z kapusty białej z marchewką i koprem, herbata z miodem i cytryną

20  września czwartek

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, bułka mieszana, jabłko

21  września piątek

Kasza gryczana, schab duszony w sosie własnym, surówka z ogórka kiszonego z marchewką i cebulą, kompot owocowy

 

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.

Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”). Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.

Publiczna Szkoła Podstawowa nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu, ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. ; tel: 48 363 75 73 ; tel./fax: 48 363 73 62