Stołówka

czynna

poniedziałek - piątek.

w godzinach od 11.15 do 13.30.

Wpłat należy dokonywać w ciągu pięciu pierwszych dni roboczych

każdego miesiąca - (termin nieprzekraczalny) - u pani intendentki

szkolnej w stołówce szkolnej w godzinach 7.50 - 8.30

oraz w czasie przerw obiadowych (11.25 - 11.45 i 12.30 - 12.50).

Cena jednego obiadu: 3,00 zł.

Zapraszamy na wspaniałe obiady, smaczniejsze niż w McDonald's i o wiele zdrowsze !

 

 Jadłospis 7 grudnia 2018 r. - 21 grudnia 2018 r. 

7  grudnia 

piątek

 Zupa kalafiorowa z zieleniną, pieczywo mieszane, banan

10  grudnia 

poniedziałek

Zupa brokułowa z zieleniną, pieczywo mieszane, bułeczka drożdżowa, jabłko

11  grudnia       

wtorek

Ziemniaki z zieleniną, kotlet schabowy smażony, surówka z kapusty białej z marchewką, koprem i olejem, kompot truskawkowy

12  grudnia       

środa

Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka z kapusty pekińskiej, woda z miętą, miodem i cytryną

13  grudnia   

czwartek

Makaron spaghetti z mięsem wieprzowym, sosem pomidorowym i żółtym serem, marchewka do chrupania, sok jabłkowy 100%

14  grudnia 

piątek

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane, pomarańcza

17  grudnia  poniedziałek

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z zieleniną, pieczywo mieszane, jogurt owocowy, mandarynka

18  grudnia   

wtorek

Kasza gryczana, rumsztyk wołowy, surówka z marchewki z chrzanem, kompot owocowy

19  grudnia   

środa

Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny smażony, surówka z kapusty granatowej, herbata z miodem i cytryną

20  grudnia   

czwartek

Makaron z serem białym, sosem śmietanowo - jogurtowym i musem truskawkowym, woda z miętą, miodem i cytryną, banan

21  grudnia 

piątek

Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną, pomarańcza

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko

i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.

Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”). Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.

Publiczna Szkoła Podstawowa nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu, ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. ; tel: 48 363 75 73 ; tel./fax: 48 363 73 62