Stołówka

czynna

poniedziałek - piątek.

w godzinach od 11.15 do 13.30.

Wpłat należy dokonywać w ciągu pięciu pierwszych dni roboczych

każdego miesiąca - (termin nieprzekraczalny) - u pani intendentki

szkolnej w stołówce szkolnej w godzinach 7.30 - 8.20

oraz w czasie przerw obiadowych (11.25 - 11.45 i 12.30 - 12.50).

Cena jednego obiadu: 3,00 zł.

Zapraszamy na wspaniałe obiady, smaczniejsze niż w McDonald's i o wiele zdrowsze !

  Odliczenia za obiady 

Odliczenia za obiady można zgłaszać pod numerem telefonu

506-216-149 w godz. 7.30 – 13.00

lub bezpośrednio w kuchni

Odliczenie realizowane będzie od następnego dnia po zgłoszeniu.

Jadłospis 22 października - 5 listopada 2019 r. 

22  października       wtorek

Ziemniaki z zieleniną, kotlet schabowy panierowany smażony, marchewka gotowana, kompot z mieszanki owoców, jabłko

Alergeny: 1, 3

23  października           środa

Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, herbata z miodem i cytryną

Alergeny: 1, 3, 4

24  października      czwartek

Kasza bulgur, gulasz z szynki wieprzowej z warzywami, sałata zielona ze śmietaną, kompot z mieszanki owoców

Alergeny: 1, 7, 9

25  października         piątek

Zupa krem z dyni na kurczaku z groszkiem ptysiowym i zieleniną, banan, serek homogenizowany waniliowy

Alergeny: 1, 7, 9

28  października poniedziałek

Zupa zalewajka ze żeberkach z jajkiem i kiełbasą, pieczywo żytnie i pszenne, mandarynka

Alergeny: 1, 3, 7

29  października     wtorek

Makaron durum z serem białym i musem truskawkowo – jogurtowym, herbata z miodem i cytryną, banan

Alergeny: 1, 7

30  października      środa

Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny smażony, surówka z kapusty granatowej, ogórka kiszonego i cebuli z olejem, woda z miętą, miodem i cytryną

Alergeny: 1, 3, 4

31  października   czwartek

Ziemniaki z zieleniną, kotlet drobiowy mielony smażony, surówka z kapusty pekińskiej, kompot z mieszanki owoców

Alergeny: 1, 3

4  listopada poniedziałek

Zupa pomidorowa na kurczaku z makaronem i zieleniną, banan

Alergeny: 1, 7, 9

5  listopada wtorek

Ryż, filet z kurczaka w sosie curry z brokułem, surówka z marchewki z chrzanem, kompot truskawkowy

Alergeny: 1, 7

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.

Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”). Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone. 

 

Publiczna Szkoła Podstawowa nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu, ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. ; tel: 48 363 75 73 ; tel./fax: 48 363 73 62